Doelen

Doelen

Een selectie van de vele doelen die wij steunen.

Mercy Ships

Oktober 2019

De Kringloopwinkel Sliedrecht schenkt een grote gift van € 98.000,- aan

Mercy Ships. Met deze donatie kan het hospitaalschip een week lang opera- tioneel gehouden worden. Per dag zijn de kosten € 14.000,- Dus een week kost   € 98.000,-. Op maandag 7 oktober 2019 heeft de overhandiging van de cheque plaatsgevonden. 

Mercy ships geeft medische zorg voor ieder mens

Mercy Ships begon met een droom: ziekenhuisschepen bemannen met vrijwilligers die de armste landen van de wereld helpen door medische zorg te bieden. Het is Gods liefde op een praktische manier aan de allerarmsten laten zien. Door de jaren heen heeft Mercy Ships met een handvol schepen meer dan twee miljoen mensen in ont- wikkelingslanden geholpen met medische operaties en ontwikkelings-projecten. Op dit moment is één groot ziekenhuisschip de Africa Mercy in de vaart. Het grootste particulier varende ziekenhuis ter wereld, speciaal ingericht om mensen in de armste landen in Afrika te helpen.


Waarom een schip?

80% van de wereldbevolking woont op niet meer dan 150 km afstand van een havenstad. Daarom is een schip de beste manier om deze mensen te bereiken met de hulp die ze nodig hebben.

Het gebruik van een schip is een relatief goedkope manier om het grootste deel van de wereldbevolking met ontwikkelingshulp te bereiken. Een ziekenhuisschip biedt een beschermde en schone omgeving om de kans op infecties minimaal te houden. De Africa Mercy is ook niet afhankelijk van externe factoren in een land.

Er is schoon drinkwater en er zijn sanitaire voorzieningen. Bij plotselinge onrust, bijvoorbeeld een burgeroorlog, kan het schip wegvaren om de veiligheid van de vrijwilligers te waarborgen.

Ronald McDonald Huis Sophia

November 2018

De Kringloopwinkel organiseerde in november een winterfair. De opbrengst was geheel bestemd voor het Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam. Dit biedt een thuis aan ouders, broertjes en zusjes tijdens de ziekenhuisopname van een ziek kind in het ernaast gelegen Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis. 

Groepsfiets voor

de Merwebolder

September 2018

De Kringloopwinkel heeft een gift gegeven voor de aanschaf van een groepsfiets voor bewoners van de Merwebolder in Sliedrecht.

Touwpomp Liberia

stichting Manneka

November 2017

De Kringloopwinkel Sliedrecht heeft een donatie gegeven aan de stichting Manneka welke werkzaam is in Liberia. Hiervan worden waterputtenbouwers uit Guinee getraind. Zij leren  hoe ze touwpompen kunnen maken.

Ook kregen ze touwpompen en gereedschappen om daar te

gaan gebruiken. Op deze manier wordt de touwpompen- fabriek en trainingsfaciliteit ingezet om de kennis in het produceren van touwpompen door te geven.

Diverse

goede doelen

2018

- In 2018 kon worden bijgedragen aan de kosten voor verwarming van een kerkgebouw in Roemenië en aan de kosten voor een minibus voor vervoer naar jeugdkampen en conferenties in Roemenië.

- De stichting “Shoulder 2 Shoulder” kreeg een bijdrage voor de bouw van een klaslokaal in Mombassa in Kenia, zodat kinderen uit de sloppenwijk onderwijs krijgen en voorzien worden van een maaltijd en schoon drinkwater.

- In Sliedrecht werd de Swingmarket ondersteund, omdat zij een belangrijke bijdrage leveren aan het voorkomen van voedselverspilling.

- Aan Diaconaal Maatschappelijk Werk werd een bijdrage gegeven voor het plaatsen van zonnepanelen.

- Verder kwamen o.a. Samen voor Sliedrecht en Spieren voor Spieren in aanmerking voor een financiële bijdrage.

Vuilnis auto in -Orãştie (Roemenië)

Januari 2018

De Kringloopwinkel heeft bijgedragen aan de aanschaf van een vuilniswagen. De wagen werd

29-01-2018 overgedragen aan de stichting Stedenband Sliedrecht-Orãştie.

Kringloopwinkel Sliedrecht

Rivierdijk 677a

3361BT Sliedrecht

telefoonnummer: (0184)421189

 info@kringloopwinkelsliedrecht.nl

Openingstijden:

Maandag     13-17 uur

Dinsdag       13-17 uur

Woensdag    13-17 uur

Donderdag.  13-17 uur

Vrijdag        13-17 uur

Zaterdag.    10-14 uur