Nieuws

Nieuws

'Opening Kringloopwinkel'    15 juni 2020        

Op maandagmiddag 15 juni heet de Kringloopwinkel klanten weer een 'WARM' welkom.

Om 13.00 uur gaan de deuren van de winkel weer open. Er zijn de nodige aanpassingen gedaan om in deze coronatijd veilig te kunnen winkelen. Er zijn huisregels opgesteld die bij

de ingang van de winkel en op deze website te lezen zijn. Zo mogen er o.a. maximaal 15 klanten tegelijk in de winkel en is een winkelmandje verplicht!

De openingstijden zijn aangepast. De winkel is van maandag tot en met vrijdag iedere middag geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 14.00 uur.

Het ophalen en bezorgen van goederen zal alleen van maandag t.m. donderdag tussen

9.00-12.00 uur plaatsvinden. De medewerkers van de winkel zullen de goederen voor uw

deur ophalen of neerzetten; zij zullen niet in huis komen.

Wij hopen voor uw begrip en medewerking.


De afgelopen periode is de boekenhoek vernieuwd en als ACTIE kunt u in de maand juni twee boeken halen, één boek betalen. Iedereen is weer van harte welkom om voor kleine prijsjes leuke spullen te komen scoren.

KOM, KIJK EN KOOP!

'Tijdelijke  sluiting Kringloopwinkel'    14 maart 2020        


Vanwege de Corona pandemie is besloten de kringloopwinkel met ingang van zaterdag 14 maart voor onbepaalde tijd te sluiten. Daarvoor zijn een aantal redenen. Onze winkel kan een ideale besmettingsbron zijn of worden voor het Corona-virus. We verwerken spullen die al veel mensen aangeraakt kunnen hebben. Het winkelend publiek kan overal vandaan komen. De meeste vrijwilligers zijn al wat ouder. We rekenen op uw begrip.

'Trapfair'  09 maart 2020        

De laatste weken is er hard gewerkt aan een nieuwe 'out-fit' van de trap in de Kringloopwinkel.  Dit heeft een prachtig decor opgeleverd voor de trapfair die regelmatig ingericht wordt. Dit keer is dit het thema "LANDELIJK & ROBUUST". Weer veel artikelen die dit thema uitstralen staan geetaleerd op de trap in de winkel.

Bent u in de buurt, stap van uw fiets, kom uit uw auto en geniet van deze artikelen.

KOM, KIJK en KOOP voor het goede doel.

'Arie de Ruiter vrijwilliger van het jaar'  23 januari 2020        

Donderdagavond 23 januari 2020 is onze voorzitter Arie de Ruiter uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar 2020. Het is de eerste keer dat deze onderscheiding werd uitgereikt. Wethouder Hanny Visser was degene die het namens de gemeente Sliedrecht mocht doen. Zij noemde Arie een vrijwilliger van de buitencategorie. Hij kreeg deze blijk van waardering voor 30 jaar lang activiteiten voor de kringloopwinkel, de werkgroep Derde Merwedehaven en de promotie van de Solar cooker. Tot de eerste week van januari konden personen worden aangemeld. Er zijn acht personen genomineerd. Een jury bestaande uit Johan Lavooij, Wim Dunsbergen en Ruud van Moorsel kwam tot de beslissing om uit deze acht personen Arie de Ruiter te kiezen. Het is mooi om door een onpartijdige jury gekozen te worden. Wij zijn trots op onze voorzitter.

'Uitverkoop'  20 t.m. 25 januari         'Opknapbeurt' 27 t.m. 30 januari 2020

In de week van 20 t.m. 25 januari zal er uitverkoop in de kringloopwinkel zijn. Tegen kleine prijsjes zullen spullen verkocht worden. Vanaf 27 t.m. 30 januari zal er in de kringloopwinkel een grondige 'opknapbeurt' plaatsvinden. Nieuwe vloerbedekking, gordijnen, muurbedekking enz. zal de winkel weer opfrissen. Tijdens deze dagen is de winkel gesloten.

KOM, KIJK en KOOP!

'Boeken-actie'  20 december t.m. 05 januari 2020 

Tijdens de kerstvakantie tijd om te genieten van een goed en spannend boek? Kom dan langs de Kringloopwinkel en koop voor een kleine prijs een paar boeken. Tot en met

5 januari zijn de boeken heel voordelig. U koopt namelijk twee boeken voor de prijs

van één!!! Gegarandeerd veel leesplezier!

KOM, KIJK EN KOOP!

'Opbrengst Winterfair'  15 en 16 november 2019 

De winterfair van afgelopen vrijdag en zaterdag was weer een groot succes. Van 'heinde en ver' vonden mensen de weg naar deze bijzondere 'verkoop' in de Kringloopwinkel. Al een uur voor aanvang stond er een rij wachtenden om om 9.00 als eerste present te zijn. Weer mooie en leuke woonaccessoires en kerstdecoratie stond 'gestyld' te wachten om verkocht te worden. Dit is zeker gelukt want de opbrengst van deze 2 dagen bedroeg

het mooie bedrag van € 11.765,-.

Dit bedrag is volledig bestemd voor Stichting Vlinderkind die strijdt voor een draagbaar leven van kinderen met een ernstige huidaandoening.

Namens de Kringloopwinkel en Stichting Vlinderkind bedanken we iedereen die hieraan heeft bijgedragen.

'Winterfair'  15 en 16 november 2019 

Vrijdag 15 en zaterdag 16 november is het weer zover. De bekende Winterfair van de Kringloopwinkel zal dan plaats vinden. Jong en oud kan komen genieten van tweedehands woon -en decoratie spullen. Een gezellig ochtendje of middagje 'uit' in winter -en kerstsfeer.

Kom langs en shop voor een prachtig doel! Want de gehele opbrengst komt ten goede aan Stichting Vlinderkind. Een stichting die al vele jaren strijd voor een draagbaar leven van kinderen die lijden aan een ernstige huidaandoening. Lees meer over het hartverwarmende werk wat deze stichting doet op www.vlinderkind.nl


Openingstijden winkel:

vrijdag 9.00-12.00, 13.00-17.00

zaterdag 10.00-16.00

KOM, KIJK EN KOOP!!

'Trap-fair'  14 oktober 2019 

Dit najaar zijn 'hoeden' weer 'hip' in Sliedrecht. De Kringloopwinkel gaat mee in deze mode trend. De trap is gestyld met allerlei paskoppen die de laatste haarmode met bijpassende hoedjes laat zien. Ook veel tasjes, schoenen, bontjes, haarnetjes, handschoenen en aanverwante artikelen zijn er te vinden.

Alles is te koop (behalve 

de paskoppen) en de opbrengst is natuurlijk

weer voor het goede doel.

Geniet van uw bezoek aan de winkel.

KOM, KIJK EN KOOP!

'Gift Mercy Ships'  7 oktober 2019 

De Kringloopwinkel Sliedrecht heeft € 98.000,- geschonken aan Mercy Ships. Met deze donatie kan het hospitaal schip een week lang operationeel gehouden worden. Per dag zijn de kosten € 14.000,- Dus een week kost € 98.000,-.

Op maandag 7 oktober 2019 heeft de overhandiging van de cheque, in het bijzijn van veel vrijwilligers, plaats gevonden.


Lees meer onder kopje 'doelen'.


'Kinderboekenweek'  2 t.m. 13 oktober 2019 

Van 2 ™ 13 oktober wordt er in Nederland kinderboekenweek gehouden. Dit keer voor de 65 ste keer. Het thema van 2019 is 'voertuigen'. Vooral op scholen wordt veel aandacht besteed aan het 'reizen' met al zijn voervoersmiddelen. Ook de Kringloop winkel staat stil bij deze periode. Al de kinderboeken die in de winkel verkocht worden zijn in de aanbieding. Koopt u twee kinderboeken dan hoeft u er maar één te betalen. Kom dus langs, zoek voor weinig geld een paar leuke boeken en geniet (samen met uw kind) van een paar uurtjes leesplezier.

'Vooraankondiging Winterfair'  15 en 16 november 2019 

Vrijdag 15 en zaterdag 16 november is het weer zover. De bekende Winterfair van de Kringloopwinkel zal dan plaats vinden. Jong en oud kan komen genieten van tweedehands

woon -en decoratie spullen.

Een gezellig ochtendje of middagje 'uit' in winter -en kerstsfeer.

Kom langs en shop voor een prachtig doel! Want de gehele opbrengst komt ten goede aan Stichting Vlinderkind. Een stichting die al vele jaren strijd voor een draagbaar leven van kinderen die lijden aan een ernstige huidaandoening. Lees meer over het hartverwarmende werk wat deze stichting doet op www.vlinderkind.nl

'Etalage'  28 september 2019 

De zomeretalage met de zonnige sferen van strand en zee heeft plaats gemaakt voor een zwart-wit thema. De items die er staan zijn alleen te koop als er weer een nieuwe etalage- inrichting is. U kunt ze helaas ook niet reserveren. Kom regelmatig langs want ongeveer 1x in de 2 maanden wordt de etalge vernieuwd. Ook in de winkel zelf nu veel zwart-wit spullen te koop!

'Trap-fair'  9 september 2019 

Na een geweldige Late Summer Fair nu ook veel brocante, oude en landelijke spullen te koop op de trap in de winkel. Kom langs en geniet weer van deze produkten voor lage prijzen.

Kom, kijk en koop!

'Late-Summer-fair' 7 september 2019 

Zaterdag 7 september zal er in de Sliedrechtse Kerkbuurt weer een Late Summer Fair worden gehouden. Ook de Kringloopwinkel zal er staan. U zult de kraam met vele mooie, oude, brocante en landelijke items vinden op de dijk bij de Grote Kerk van Sliedrecht. Voor een leuke prijs hebt u een leuke aankoop en de opbrengst zal weer voor een goed doel zijn. Dit keer zal het naar een fietslabyrint voor de bewoners van verpleeghuis Waerthove in Sliedrecht gaan. Het bedrag wat deze dag opgehaald wordt zal ook nog eens verdubbeld worden door de Kringloopwinkel. Dus een goede reden om langs te komen. De verkoop start om 9.00 uur en zal tot 16.30 uur duren. De Kringloopwinkel zelf zal deze dag ook gewoon open zijn van 10.00 -14.00 uur. Kom, kijk en koop!

De opbrengst van de Late Summer Night fair heeft

€ 1160,80 opgebracht!

Alle kopers heel erg bedankt!

'Trap-fair' 19 augustus 2019 

Muzikale sferen in de Kringloopwinkel!!!

Vanaf maandagmiddag 19 augustus is een deel van de trap gevuld met  'muziekitems'. Zo vindt u er allerlei instrumenten, muziekboeken, muziekstandaards enzovoorts.


Een ander deel van de trap is ingericht met diverse oude attributen en spullen die een link hebben met het 'leger' zoals uniformen, helmen, bidons e.d. 

Kom, kijk en koop! En de opbrengst uiteraard voor goede doelen.

'Trap-fair' 3 juni 2019 

Houd je van items als oude spiegels, klokken, koffers, potten,pannen, kandelaars, serviesgoed…………kom dan vanaf maandagmiddag 3 juni naar de kringloopwinkel. Daar is alles in het werk gesteld om uw huis in te kunnen richten met trendy brocante. Dit maal staat de trap vol met FRANSE BROCANTE items. Speciaal bij elkaar opgespaard om een leuk assortiment aan te bieden. Kom, kijk en koop!

'Etalage' 27 mei 2019 

Zeilbootjes, meeuwen,

schelpen, strandhuisjes, vuurtorens, strandstoelen en veel meer……… de etalage is veranderd in strand en zeesferen.

De spullen van de vorige etalage staan in de winkel en kunnen nu verkocht worden.

'Trap-fair' 1 mei 2019 

Al een paar maanden verkoopt de Kringloopwinkel babykleding. In een klein hoekje kunt u kiezen uit allerlei jurkjes, broekjes, leggings, rompertjes enz. Ook de trapfair heeft momenteel een gedeelte met babyspullen. Veel 'oude' babyspulletjes komt u hier tegen. Denk aan omslagtruitjes, gebreide truitjes en vestjes, kruiken, stukken zeep, gehaakte slabben, oude weegschalen, babypoppen, poederdoosjes, flanellen doeken, enz. Kom, kijk en koop!

'Vacature chauffeur' 11 april 2019 

De Sliedrechtse kringloopwinkel is een bloeiend bedrijf. We beperken met zijn allen de hoeveelheid afval in Sliedrecht door spullen die niet meer nodig zijn naar de kringloopwinkel te brengen. We kunnen in Sliedrecht niet de klimaat problemen oplossen en we kunnen ook niet de hele wereld veranderen. Wel doen we wat we kunnen om een goed milieu te bevorderen.

Vele vrijwilligers werken daarom in de kringloopwinkel om de goederen die in grote hoeveelheden worden afgeleverd, te sorteren voor hergebruik.

 

Er is een voortdurende vraag om grote spullen thuis te komen ophalen. Daarvoor hebben we een eigen bus en eigen vrijwilligers die volgens een rooster de bus bemannen. Wij zoeken op dit moment fitte zestigers, met hart voor een goed milieu, die chauffeur op de kringloopbus willen worden.

U krijgt bij het ophalen van goederen te maken met allerlei mensen en omstandigheden. De chauffeur op de bus bepaalt of de goederen verkoopbaar zijn en meegenomen worden. We moeten selectief zijn, omdat onze klanten steeds kritischer worden. Wat u er voor terugkrijgt is een zinvolle dagbesteding in een goede werksfeer met mensen, die hetzelfde doel nastreven.

 

U kunt uw interesse als vrijwilliger voor chauffeur op de kringloopbus tonen door een email te sturen naar: Info@kringloopwinkel.nl

'Beveiligingssysteem' 10 april 2019 

In de Kringloop winkel is deze week het beveiligingssysteem vervangen voor nieuwe en meerdere camera's.

Zo hopen wij de veiligheid van de klanten en de bezittingen van de winkel te waarborgen.

'Oranje' 9 april 2019 

Koningsdag is in aantocht! Met allerlei vlaggen, wimpels, rood, wit, blauw en oranje wordt deze dag in Nederland gevierd. Ook de kringloopwinkel doet

daar volop aan mee. Allerlei  ver-sieringen en attributen zijn er vanaf vandaag te koop.

Kom langs en stap in deze feeststemming!

'Trap-fair'  1 april 2019 

Het voorjaar kondigt zich aan, zowel buiten in de natuur als binnen in de kringloop winkel. Vorige week waren de vrolijke gele Paaskleuren al present. Vanaf vandaag zijn er veel items en woon-assecoires met frisse groene tinten bijgekomen. Het bruist dus volop “lente” op de trap van de kringloop. Kom meegenieten!!

'Pasen'   26 maart 2019 

Shop 'low-budget' in de kring-loop winkel voor de leukste Paasitems -en accessoires.

Eitjes, kippen en kuikentjes, decoratiemateriaal e.d. ligt voor u klaar om Pasen te gaan vieren. Waar wacht u nog op..... kom langs!

'Trap-fair' 4 maart 2019

Een fantastische blikvanger in de Kringloop-winkel!! De trap is namelijk weer gestyld in een nieuw thema. Dit keer veel woonassecoires met een 'stoere, robuuste en landelijke' look. Zo kunt u er bijvoorbeeld lampen, kruiken, klokken, mand-en, kussens, (hoeden)dozen, stolpen en kransen vinden. Voor een klein prijsje kunt het kopen waardoor u  direct goede doelen steunt.  Bent u in de buurt of wilt u gewoon eens proeven van deze sfeer kom gerust langs. Van harte welkom.

'Etalage' 2 maart 2019

De etalage is weer veranderd. Na de mint-groene sfeer nu een zacht-roze sfeer. Zolang de roze spullen in de etalage staan kunnen ze niet gereserveerd of gekocht worden.

De spullen van de mint-groene etalage staan nu in de winkel en kunnen dus wél gekocht worden. Ook in de winkel zijn momenteel veel roze spullen te koop.

'Trap-fair'

februari 2019

De trap in de Kringloopwinkel wordt regelmatig gestyld in een specifiek thema. Momenteel staat het thema 'koken' centraal. Allerlei kook-items zijn te zien en te koop. Potten, pannen, pollepels, kookboeken, pannenlappen, weckpotten, deegrollen, bakblikken, schorten, puddingvormen, broodplanken..... en wat al niet meer. Kom eens gezellig langs. Kijk, geniet en koop!

'Vernieuwd interieur winkel'

februari 2019

De laatste weken is de inrichting van de winkel veranderd.

Er is hard gewerkt door de vrijwilligers van de winkel. Ze hebben met elkaar, in goede sfeer en samenwerking, de verouderde kasten verwijderd. Daarvoor in de plaats zijn stellingkasten gekomen. Er is gesopt, gesjouwd, verschoven en vele artikelen hebben een "nieuw" plekje gekregen. Er is meer overzicht ontstaan en ook is er meer plaats voor de spullen. De reacties van klanten waren positief verrassend; "Wow wat een grote ruimte, wat een overzicht, wat ontzettend leuk"!! 

Nieuwsgierig geworden? Kom gerust eens langs! 

Door het afleveren of kopen van artikelen en goederen levert u een bijdrage aan de vele goede doelen die de winkel ondersteunt.

 'Inschrijving' bijzondere artikelen 

januari 2019

Vanaf maandag 7 januari t.m. zaterdag 2 februari staat er in de Kringloopwinkel een kast met bijzondere artikelen.

Heeft u interesse in één of meerdere spullen dan kunt u een bod op het artikel doen.

 

De volgende spelregels en voorwaarden zullen worden gehanteerd:

 

- noteer het artikel, nummer, bod en uw gegevens op het formulier dat in de winkel verkrijgbaar is en deponeer dit in de

  daarvoor bestemde bus

- alleen volledig ingevulde formulieren zijn geldig; dus ALTIJD een BEDRAG invullen

- biedingen kunnen NIET via de site gedaan worden; ALLEEN IN DE WINKEL

- het bod dient aannemelijk of boven evt. genoemd startbod te zijn, anders vervalt het

- hoogste bieder ontvangt een telefoontje of email na de verstreken datum en kan het artikel af halen en betalen

 

De afhandeling van de inschrijving heeft plaats gevonden op maandag 4 februari en het mooie bedrag van € 430,45 opgeleverd.

Kringloopwinkel Sliedrecht

Rivierdijk 677a

3361BT Sliedrecht

telefoonnummer: (0184)421189

 info@kringloopwinkelsliedrecht.nl

Openingstijden:

Maandag     13-17 uur

Dinsdag       13-17 uur

Woensdag    13-17 uur

Donderdag.  13-17 uur

Vrijdag        13-17 uur

Zaterdag.    10-14 uur